+386 40 376 463
info@kasca.si

PON- PET: od 08:00 do 18:00
SOB: od 08:00 do 12:00

Zelena glina

Glina  je osnovna komponenta površine zemlje in igra pomembno vlogo v človeštvu in kraljestvu narave.  ZELENA GLINA je bogata z življenjsko energijo in toplo energijo sonca, ki jo absorbira v času procesa sušenja na soncu. Edinstvene lastnosti Wagner zelene gline jo naredijo idealno za nego telesa, kakor tudi za naravno nego proti staranju. V starodavnih običajih, pred obdobjem Pedanius Dioscoridesa (grškega fizika, botanika in farmakologa, ki je deloval v obdobju Rimskega imperija) se je glina uporabljala za uživanje in je v praksi še dandanes. Bogata je z mikroelementi in mineralnimi solmi zaradi česar ima čistilni in energetski učinek. Je tonik za ljudi vseh starosti. Primerna je za nego telesa, maske, obloge lasišča, obraza, telesa, razstrupljanje telesa in uravnavanje bazičnosti. Zaradi lastnosti vpijanja strupov lahko glino uporabljamo tudi za notranje razstrupljanje telesa.

Wagner Zelena glina prihaja iz globine zemlje južne Sicilije, čistega neonesnaženega, sončnega in vetrovnega področja. Na površje se jo pridobiva v poletnih mesecih in jo sušijo na soncu, kar jo obogati z dodatno močjo in energijo. Glina izvira iz morskega področja, zaradi česar je bogata z naravnimi mikroelementi in mineralnimi solmi, kar jo naredi izjemno aktivno. Stara je okoli 6 do 16 milijonov let in leži na geološkem pasu, ko je bila Zemlja polna vitalne in koristne moči, ki je bila nedotaknjena in se z vsako uporabo v obliki mask, lepotilnih mask, zobnih past, kot tekočina v kopelih vrača v naše telo.

Vsebuje dvovalentno železo, ki je mlajši in bolj učinkovit ter da glini zeleno barvo, drugačno od ostalih glin, ki namesto tega vsebuje trovalentno železo. Ko jo zmešamo z vodo Wagner glina postane čudovita  zelena krema, gladka, mehka, voljna in gibka.

 

Notranja uporaba

1-2 čajni žlički zelene mineralne gline umešamo v mlačno vodo ter dobro premešamo (najbolje z leseno ali plastično žličko). Pustimo stati nekaj minut. Ta mešanica je idealna za uživanje zjutraj – ca. 1 uro pred zajtrkom. Zelena mineralna glina se lahko uživa tudi preko celega dne.

Kura pitja po Dr.G.Ferraro

Zelena mineralna glina se pije neprekinjeno mesec dni pripravljena po zgornjih navodilih. Po mesecu dni naredimo pavzo za najmanj 10 dni. Potem lahko spet nadaljujemo s kuro.

Nasvet:

Uživanje zelene mineralne gline blagodejno vpliva po obilnem obroku ali po prevelikem zaužitju alkohola.

 

Zunanja uporaba

Za povoje, obloge, maske za obraz,…

 

Tradicionalni recept

Zeleno mineralno glino nežno umešamo z vodo, da dobimo gladko, kremno zmes.

Masko nanesemo na želene dele telesa in pustimo delovati ca.10 minut. S toplo vodo in s pomočjo krpice ali gobice za umivanje speremo obloge.

 

Osnovni recept po Dr.G.Ferraro

Med in vodo zmešamo ter dodamo olje – ponovno premešamo (uporabimo leseno ali plastično žličko). Počasi dodajamo zeleno mineralno glino ter previdno premešamo, da dobimo gladko, kremasto zmes. Uporabimo enako kot pri tradicionalnem receptu.

 

Naravne reakcije: Ko speremo glino s kože, lahko čutimo zategnjenost, zaradi boljše prekrvavitve je lahko naša koža bolj rdeča. Pri občutljivi koži lahko pride tudi  do občutka skaljenja.

Najpogosteje dajemo glinene obkladke le enkrat dnevno, v težjih primerih večkrat na dan. Vsakič na obolelo mesto položimo sveže pripravljeni oz. nov obkladek, saj so posamezni obkladki za enkratno uporabo.

Pri revmatičnih težavah in obolenju prebavil pomagajo topli obkladki; pri oteklinah, poškodbah, migrenskih glavobolih, krčnih žilah in srčnih motnjah pa hladni obkladki.

 

OBKLADEK - Nanesemo do 2 centimetra enakomerno debelo plast gline. Tako pripravljen obkladek položimo neposredno na kožo. Če je potrebno, lahko med kožo in obkladek položimo kos gaze ali druge tanke tkanine iz naravnih materialov.

Oblogo iz gline lahko pustimo na obolelem mestu od ene ure do cele noči, odvisno od primera. Če se obloga uporablja za zdravljenje gnojnih ran, se mora obkladek zamenjati vsako polno uro. Obkladek lahko predčasno odstranimo, če bolečina postane močnejša ali ko se vroč obkladek po pol ure na obolelem mestu ne shladi.

Po uporabi je glino treba zavreči, ker je izgubila moč in je prežeta s strupenimi snovmi, ki jih je posrkala.

 

MASKE -  zmešamo glino z vodo (pri mastni, aknasti koži dodamo jabolčni kis), da nastane zmes strukture maske za obraz in jo nanesemo na celoten obraz (razen oči), vrat, dekolte. Pustimo delovati 10 minut in izperemo z mlačno vodo. Kožo namažemo s kremo za obraz.

 

Še nekaj težav pri katerih uporaba zelene gline dobro dene:

AKNE IN TEŽAVE S KOŽO UŽIVANJE 3 TEDNE NA TEŠČE
MAZANJE 3X TEDENSKO (NA DEBELO) 1 ura
 
BELI TOK OBLOGE TOPLE NA SPODNJI DEL TREBUHA (KADAR NI MENSTRUACIJE) 2 - 3 URE LAHKO VEČKRAT NA DAN
 
BRADAVICE, BRAZGOTINE MAZANJE NA ZELO DEBELO (2 CM) VEČ MESECEV, VEČKRAT DNEVNO
 
BRONHITIS 1X DNEVNO TOPLA OBLOGA NA PRSI 10 DO 20 DNI
 
BOLEČINE PO POŠKODBAH, ZVINIH OBLOGE VEČKRAT DNEVNO, DEBELINA 2-3 CM, NI DOLOČENO
 
CELULIT UŽIVANJE 3 TEDNE
OBLOGE 30 DNI
 
ČIR NA ŽELODCU UŽIVANJE 21 DNI
OBLOGE TOPLE NA ŽELODEC 15 DNI ALI VEČ
 
RAZSTRUPLJANJE TELESA UŽIVANJE 3 KURE; 1. IN 2KURA -  3 TEDNE, 1 TEDEN PAVZE, 3. KURA - EN TEDEN IN EN TEDEN PAVZE.
 
GLIVICE NAMAŽEMO PREDEL KJER SO GLIVICE. TENKO VEČKRAT DNEVNO (cca. 14 DNI)
 
HEMEROIDI UŽIVANJE 3 TEDNE
MANJŠI OBKLADKI, DO 2 URI
POSIPAMO Z GLINENIM PRAHOM, ALI MAŽEMO 1 TEDEN
 
JETRA - HEPATITIS UŽIVANJE NA TEŠČE 3 TEDNE
OBLOGE NA JETRA VSAKE 2 - 3 URE 3 TEDNE
 
JAJČNIKI - VNETJE UŽIVANJE ZJUTRAJ 3 TEDNE
OBLOGE 2-3 CM, 14 DNI
 
KRČNE ŽILE UŽIVANJE 2 MESECA
OBLOGE DO 2CM 2 MESECA
 
LUSKAVICA UŽIVANJE LAHKO TRAJA TUDI DO 4 MESECE
OBLOGE NA JETRA LAHKO TRAJA TUDI DO 4 MESECE
 
MEHUR - VNETJE UŽIVANJE 3 TEDNE
OBLOGE TOPLE NA TREBUH NAJMANJ 10 DNI
 
ZATEKANJE NOG UŽIVANJE 3 TEDNE
OBLOGE ZVEČER NA JETRA 3 TEDNE
 
REVMATIZEM OBLOGE 2 - 4 CM DNEVNO, PONOČI PA DEBELEJŠA OBLOGA VZTRAJNOST
 
SONČNE OPEKLINE OBLOGE HLADNE, MENJAMO VSAKO URO, MED OPEKLINO IN GLINO POLOŽIMO GAZE PO POTREBI
 
ZAPRTJE, ZGAGA UŽIVANJE, GLINO POMEŠAMO IN IZPIJEMO... ZJUTRAJ ALI ZVEČER PO POTREBI

 

Te informacije so namenjene samo izobraževanju in jih ne priporočamo za ugotavljanje ali zdravljenje bolezni. Ne svetujemo, da bi kdorkoli zamenjal tradicionalno zdravniško oskrbo s katerim koli izdelkom.

Obiščite našo spletno prodajalno.

Trgovina
clock-ophoneenvelope