+386 40 376 463
info@kasca.si

PON- PET: od 08:00 do 18:00
SOB: od 08:00 do 12:00

Špinačna lazanja za 6 oseb

Sestavine:

 

Navodila:

  1. Segrejemo pečico na 190°C.
  2. V ponvi stopimo 50g masla in z metlico vmešamo moko. Kuhamo 1 do 2 minuti in nato vmešamo mleko do gladkega. Začinimo z soljo in poprom ter dodamo lovorjev list. Pustimo da 5min vre nato odstavimo z ognja.
  3. V drugi ponvi pokuhamo špinačo s preostalim maslom. Ko je hladna, iz nje iztisnemo tekočino.
  4. Narežemo špinačo ter jo zmešamo z rikoto in eno zajemalko bele omake. Dodamo malo naribanega muškatnega oreščka.
  5. V pekač naložimo liste lazanje, belo omako, špinačo in nariban parmezan. Končamo s slojem testenin prelitih z belo omako in parmezanom.
  6. Pečemo 30min oziroma do zlato rjave barve.

 

Kaščin recept - Špinačna lazanja

 

Sestavine:

Mandljeva pasta

 

Medeni sirup

 

Ostalo

 

Navodila

  1. Segrejte pečico na 210°C
  2. Pripravite mandljevo pasto tako da najprej stepete maslo in sladkor do penastega. Dodajte jajce in zmiksajte.
  3. Vmešajte mandljevo moko, vanilijo in sol.
  4. Nato zmešajte med s toplo vodo da dobite medeni sirup.
  5. Položite kose kruha na pekač s peki papirjem in vsak kos premažite s sirupom.
  6. Na vrh namažite mandljevo pasto in posujte z mandljevimi lističi.
  7. Pecite 8 do 12 minut oz. do zlato rjave barve.
  8. Posujte z limonino lupinico in dodajte narezane jagode. Okrasite s sladkorjem v prahu in dober tek!

 

Kaščin recept - Medeni bostock

Sestavine:

 

Navodila

  1. Pečico segrejte na 200°C.
  2. Paradižnike položimo v pekač in jih prelijemo z oljem ter začinimo s soljo in poprom.
  3. Feto položimo na sredino pekača in pekač malce pretresemo, da se vse zmeša.
  4. Pečemo 35min oziroma dokler paradižniki ne popokajo.
  5. Medtem, ko se paradižnik in feta pečeta, skuhamo testenine in prihranimo 100ml vode od kuhanja.
  6. Pečenemu dodamo česen in baziliko ter malce zmučkamo z vilico in dodamo vodo. Dodamo testenine. Dober tek!

Kaščin recept - Testenine s feto

 

TIRAMISU ZA ZAJTRK

(2 osebi)

 

KAVNI DEL

 

VANILIJEVA KREMA

 

Navodila

  1. V skledi zmešamo ovsene kosmiče, chia semena, kakav, javorjev sirup, mleko in kavo ter postavimo čez noč v hladilnik.
  2. Drugi dan zmešamo v posebni skledi še ostale sestavine in obe zmesi nalagamo po slojih v kozarce.

 

 

Sestavine:

 

Zelenjava:

 

Preliv:

 

NAVODILA

Zmešamo vse sestavine v veliko skledo in vanjo nadrobimo še tofu. Še enkrat dobro premešamo, tako da pokrijemo ves tofu. Pečemo na srednje vroči ponvi do hrustljavega. Zelenjavo narežemo na koščke in začinimo ter v posebni ponvi pražimo nekaj minut. Medtem zmešamo omako in namažemo tortilije. Tortilijo napolnimo z zelenjavo in tofujem ter nanjo naribamo Violife veganski sir. Prepognemo in položimo v vročo ponev ter pečemo na vsaki strani do hrustljavega. Pa dober tek!

 

Kaščin recept - Veganska tortilija

Obiščite našo spletno prodajalno.

Trgovina
clock-ophoneenvelope