Špinačna lazanja za 6 oseb
Sestavine:
- 70g masla
- 50g moke (lahko BG)
- 800ml mleka
- 1 lovorjev list
- 800g špinače
- 200g rikota sira
- 1 cel muškatni orešček, za ribanje
- 300g lazanja testenin
- 100g parmezana
Navodila:
- Segrejemo pečico na 190°C.
- V ponvi stopimo 50g masla in z metlico vmešamo moko. Kuhamo 1 do 2 minuti in nato vmešamo mleko do gladkega. Začinimo z soljo in poprom ter dodamo lovorjev list. Pustimo da 5min vre nato odstavimo z ognja.
- V drugi ponvi pokuhamo špinačo s preostalim maslom. Ko je hladna, iz nje iztisnemo tekočino.
- Narežemo špinačo ter jo zmešamo z rikoto in eno zajemalko bele omake. Dodamo malo naribanega muškatnega oreščka.
- V pekač naložimo liste lazanje, belo omako, špinačo in nariban parmezan. Končamo s slojem testenin prelitih z belo omako in parmezanom.
- Pečemo 30min oziroma do zlato rjave barve.

Sestavine:
Mandljeva pasta
- 4 žlice zmehčanega masla
- 30g sladkorja
- 1 jajca
- 64g mandljeve moke
- 1/2 žličke soli
Medeni sirup
- 4 žlice meda
- 4 žlice tople vode
Ostalo
- 3-4 kosi kruha
- 30g mandljevih lističev
- limonina lupinica
- jagode
- sladkor v prahu
Navodila
- Segrejte pečico na 210°C
- Pripravite mandljevo pasto tako da najprej stepete maslo in sladkor do penastega. Dodajte jajce in zmiksajte.
- Vmešajte mandljevo moko, vanilijo in sol.
- Nato zmešajte med s toplo vodo da dobite medeni sirup.
- Položite kose kruha na pekač s peki papirjem in vsak kos premažite s sirupom.
- Na vrh namažite mandljevo pasto in posujte z mandljevimi lističi.
- Pecite 8 do 12 minut oz. do zlato rjave barve.
- Posujte z limonino lupinico in dodajte narezane jagode. Okrasite s sladkorjem v prahu in dober tek!

Sestavine:
- 200g testenin
- 300g češnjevih paradižnikov
- 1 blok feta sira
- 120ml olivnega olja
- 1/4 žličke soli
- 1/4 žličke popra
- 2 stroka česna
- 1 šop bazilike
Navodila
- Pečico segrejte na 200°C.
- Paradižnike položimo v pekač in jih prelijemo z oljem ter začinimo s soljo in poprom.
- Feto položimo na sredino pekača in pekač malce pretresemo, da se vse zmeša.
- Pečemo 35min oziroma dokler paradižniki ne popokajo.
- Medtem, ko se paradižnik in feta pečeta, skuhamo testenine in prihranimo 100ml vode od kuhanja.
- Pečenemu dodamo česen in baziliko ter malce zmučkamo z vilico in dodamo vodo. Dodamo testenine. Dober tek!

TIRAMISU ZA ZAJTRK
(2 osebi)
KAVNI DEL
- 130g ovsenih kosmičev
- 1 žlica chia semen
- 3 žlice kakava
- 2-3 žlice javorjevega sirupa
- 180ml mandljevega mleka
- 120ml kave
- 1žlička vanilijevega ekstrakta
VANILIJEVA KREMA
- 240ml jogurta
- 2 žlici vanilijevih proteinov Purya
- 1 žlica javorjevega sirupa
Navodila
- V skledi zmešamo ovsene kosmiče, chia semena, kakav, javorjev sirup, mleko in kavo ter postavimo čez noč v hladilnik.
- Drugi dan zmešamo v posebni skledi še ostale sestavine in obe zmesi nalagamo po slojih v kozarce.
-
-
Kaščin recept - Tiramisu za zajtrk
-
-
Kaščin recept - Tiramisu za zajtrk
Sestavine:
- 1 dimljen tofu
- 1 žlica olja
- 1 žlica sojine omake
- 2 žlički čilija v prahu
- 1 žlička dimljene paprike
- 1/2 žličke kumine
- 1/2 žličke čebule v prahu
- 1/2 žličke česna v prahu
- 1/4 žličke kajenskega popra
- 100g salse (gre tudi z BBQ omako)
Zelenjava:
- 1 žlica olja
- 1 paprika
- 1/2 srednje velike bučke
- 1 žlička začimb Adios salz
Preliv:
- 1 žlica v. jogurta
- 1 žlica gorčice
- Violife veganski sir
NAVODILA
Zmešamo vse sestavine v veliko skledo in vanjo nadrobimo še tofu. Še enkrat dobro premešamo, tako da pokrijemo ves tofu. Pečemo na srednje vroči ponvi do hrustljavega. Zelenjavo narežemo na koščke in začinimo ter v posebni ponvi pražimo nekaj minut. Medtem zmešamo omako in namažemo tortilije. Tortilijo napolnimo z zelenjavo in tofujem ter nanjo naribamo Violife veganski sir. Prepognemo in položimo v vročo ponev ter pečemo na vsaki strani do hrustljavega. Pa dober tek!
